pirmdiena, 2020. gada 17. augusts

Nojauta, intuīcija un nekādas saprašanas...

... jeb tautas valodā runājot - čujs, ņuhs un nekādas poņas


 Maisam gals ir vaļā - no neviena džempera kopš skolas rokdarbu uzdevumu laikiem, līdz ceturtajam reglānam kopš marta vidus. Un padomā ir vēl vairāki.  Uzadījusi divus džemperus pēc IrbeKnits meistarklases parauga, pabeigusi pirms vairāk kā gada iesāktu smalkas dzijas džemperi ar skaista mežģīņraksta teili (reglāns no apakšas), sajutos varoša adīt izsapņoto jaku no dzijas visās varavīksnes krāsās, ko pirms pāris gadiem saņēmu Ziemassvētkos.

Pirmais mēģinājums bija īsu brīdi pēc dāvanas saņemšanas - mēģināju klasisko variantu, kur katru detaļu ada atsevišķi. Pēc pirmajām mugurdaļas svītrām manī mītošais perfekcionists bļāva, ka šis nederēs - nebūs smuki krāsu salaidumi vīļu vietās. Mūzas sarakstos bija virkne citu projektu, tādēļ šis projekts nemanāmi tika pārvietots uz "varbūt kādreiz" sadaļu. Šīs vasaras sākumā, bruņojusies ar diviem (čuju un ņuhu) no trīs tautas valodā labi pazīstamajiem palīgiem - čujs, ņuhs un poņa, biju gana drosmīga ķerties klāt. Pirmais variants ar četrām reglāna līnijām arī cieta fiasko pēc pirmajām pāris līnijām - nebiju tik veikla izdomāt, kā izveidot smukas reglāna līnijas pelēkajās svītrās, kas adītas rievotajā adījumā. Bet biju gana drosmīga atkal mesties nezināmajā, izmēģinot adīt izklaidus reglānu. Precīzus aprēķinu paraugus un aprakstus nekur neizdevās atrast, tādēļ, ņēmusi talkā noajutu un pa kripatiņai no sev zināmajiem adījumu aprēķiniem un retajos aprakstos salasītajiem padomiem, sāku adīt. Intuīcija strādāja lieliski, jo ārdīt nācās tikai vienreiz, dažas svītras pēc piedurkņu nodalīšanas - par daudz biju atstājusi stāvam un piedurknēm par maz. Tālāk jau viss bija raiti, pelēkās strīpas mijās ar krāsainajām un drīz vien arī iedomātais garums klāt. 

Bija atlikuši divi līdz šim vēl nepieredzēti procesi - mugurdaļas kakla paaugstinājums (mēnestiņš) un aizdare. Aizdares klasiskais variants, kur uzlasa malas valdziņus, bet kreisajā pusē paliek redzama savienojuma vīle, šķita pieņemams un būtu arī tādu adījusi, ja vien sociālajos medijos nebūtu izlasījusi par viltus ketelējumu. Šis vārdu salikums bija manīts jau iepriekš, bet uzmanību nepievērsu, jo nebija aktuāli. Perfekcionists sajūsmā spiedza un es devos instrukcijas video meklējumos. Viena pamācība angliski, viena krieviski, divi mēģinājumi paraudziņā un, adot viltus ketelējumu jakai, jau šķita, ka arī saprašana ir ieradusies 😉 Mugurdaļas kakla paaugstinājums gan tapa līdzīgi kā izklaidus reglāna teilis - ar nojautas un intuīcijas palīdzību, jo kā par spīti, lai paskatītos vēlreiz, visas atmiņā noglabātās bildes un aprakstu vietas pēkšņi vairs internetā nevarēju atrast. Augšas un apakšas pelēkās svītras, kā arī priekšpuses aizdares malas adītas vienlaidus. Bija arī padomā vieglāks variants, bet tagad pat īsti vairs neatceros, kādēļ sarežģīju sev dzīvi. 😂 To droši vien vajadzēja, lai uzzinātu, ka ir nopērkamas arī apaļadāmās adatas ar 3m garu kabeli! 

Pēc šī visa piedurkņu adīšana bija patīkams finiša spurts! Apakšmalas, kakla izgriezuma un piedurkņu noraukumam izmantots icord - vēl viens feins papildinājums manu prasmju sarakstā.

Tikko no adatām / pirms formēšanas






3 komentāri:

Unknown teica...

Ļoti superīgs poņš,ņuhs un čujs. Ja katram tāds būtu. Super forši un skaists. Lai ilgi valkājas un nevuens nonēd@

Kuningas teica...

Super!!!

Laura teica...

Paldies par komplimentiem!