svētdiena, 2016. gada 10. janvāris

lielo lietu kārtībai mazajās sieviešu somiņās

Jāatzīst, ka līdz brīdim, kad sev iegādājos neliela izmēra penāli, pildspalvas meklēšana somā vajadzīgajā brīdī mēdza izraisīt kā panikas, tā bezspēcības lēkmes un bieži vien ar lūdzoša suņa acīm nācās lūgt rakstāmo blakus esošajam sarunu biedram. Pēc gandrīz 4 gadu šī priekšmeta izmantošanas saprotu, ka ne man tagad bezcerīgi jārokas pa somu, ne kārtējo reizi jākonstatē, ka odere ar pildspalvu saplēsta vai sazīmēta.

Tikko pagājušo decembra svētku dāvanu darināšanas maratona laikā izdomāju, ka šīs mazais brīnums ir arī lieliska dāvana - ļoti noderīga ikdienā un tās darināšana ir ļoti vienkārša. Pat, ja šķiet, ka rāvējslēdzis vai formu veidojošās vīles ir kā no ķīnas ābeces, vienmēr var palūkoties interneta plašumos, kur ideju un paskaidrojumu ir pārpārēm. 

Ar pirmo no trijiem pērnajā decembrī darinātajiem penāļiem gribēju izmēģināt nedaudz savādāku paplatinājuma veidu ierastā stūra nošūšanas vietā. Biju Pinterest redzējusi vairākas somas un somiņas, kur paplatinājums bija risināts šādi. Tā ideja man tik ļoti patika, ka beidzot saņēmos izmēģināt pati. Tik tiešām vienkārši! Un skats arī tāds neparastāks. 
 

Neilgi pēc Ziemassvētku dāvanu maratona, kad šķita, ka nu kādu brīdi šujmašīnai metīšu mieru, attapos, ka es tak uz tikšanos ar savām pļāpiņām 30.decembrī nevaru doties ar tukšām rokām! Atkal izcēlusi no kāmja krājumiem ādu atgriezumus, steidzu radīt vēl 2 penāļus. Lai padarītu savu dzīvi krāsaināku, šoreiz nolēmu, ka viens būs jau pārbaudītajā sarkanajā krāsā, otrs kontrastējošajā oranži melnajā kombinācijā. 




Stāstot par dāvanām, parasti par cenām nerunā, tomēr šoreiz nedauz pieminēšu gan, jo labās domas un enerģiju, ko esmu pielikusi, radot tās, naudā novērtēt nevar. Bet ja par ierastām lietām runājam, tad šāda penāļa radīšanai ir nepieciešams vien apmēram 20*15 (max) cm liels ādas taisnstūris, rāvējslēdzējs un labs noskaņojums raitam iznākumam. Protams, diegs un šujmašīna, ja vien nav paredzēts visu kopā ar rokām sašūt. Bet, ja doma par ādas šūšanu uzdzen baisos šermuļus, nebūs nekāda vaina arī auduma penālim!

Dāmas, lai krikumu sameklēšana somās vairs stresu nesagādā!

Nav komentāru: